EconomieNRC Handelsblad

Het geheim van thuiswerken

De toekomst van werk ligt in diversiteit en werken buiten kantoor. Dat zegt ‘work futurist’ Dominic Price in een interview dat ik met hem hield voor NRC.

Van maandag tot vrijdag van 9 tot 5 op kantoor is echt iets uit het verleden, aldus Price. Hij vertelde hoe je effectief thuis werkt, hoe je mensen op afstand aanstuurt, waarom je nooit iemand moet laten inbellen bij een vergadering, waarom uurlonen een anachronisme zijn en hij had nog een tip om structureel een voorjaarsschoonmaak in je carrière te maken.

Die haalde het interview niet, dus hier als bonus: De vier L’s die je jaarlijks moet bekijken.

Love – Bedenk wat je het leukste vindt, doe daar meer van. Het is je superkracht.

Longing & loathing – Alles wat je wenst te doen, kun je alleen doen als je stopt met iets wat je haat. Zo verwijderde hij ooit al zijn vergaderingen uit zijn agenda en bezocht alleen die nog waar zijn inbreng noodzakelijk was.

Learn – Leer vooral van anderen, dat is nuttiger dan boeken. En deel jouw lessen zo ruim mogelijk. Je hebt er meer voordeel van dan alle kaarten op je borst te houden.